the people of tomorrow is the children of today

Har precis beställt vad som kan vara ett av de finaste armbanden jag sett, hoppas bara jag känner så även efter att jag sett det på riktigt, eftersom jag har ganska taskigt track record gällande att beställa hem saker.

Dagens sämsta, förutom mitt humör efter jobbdagen när jag inte ätit på sex timmar och sedan misslyckas med att få den kebabtallrik jag beställt, och av hungerångest accepterar den kebabrulle mannen, som tog emot min beställning, fantiserat ihop, är att Graveyard kommer till Stockholm den nittonde november när jag är i Malmö och ser Avenged. fail.com

Satt och lyssnade på Graveyard när jag såg att de skulle spela, borde varit ett bra tecken, men icke.

/sanna

just nu: Blue Soul - Graveyard

sleepy sunday


Var på jobbmiddag igår, på Vapianos. En av de bästa grejerna med mitt jobb är att man kan vinna saker varje månad, och nu hade vi vunnit middg, så jobbet betalade, awesome.


Idag jobbade jag lite men innan dess var jag tvungen att springa in och köpa en nya almanacka, tänkte att jag skulle börja mitt nya seriösa ansvarsfulla liv med en större sådan. Och hade sett en igår som det var halva priset på, måste ju ha en fin, som gör en glad att planera och skriva upp saker.

Totally pretty.

Dagens dummaste var när jag sprang in på pressbyrån innan jobbet, skulle handla lite grejer och hade tagit en Coca cola. Och killen i kassan säger "om du tar en pepsi istället så är det rabatt så det bli billigare". Vad fan? Jag har tagit en cola, då dricker jag fan inte Pepsi. Och ville jag ha det så skulle jag köpt en. Do I look like i drink pepsi?

/sanna

Just nu: Cindy, I'll Marry You Someday - Robert Plant

between born bad and damaged good

Khoma är det svenska bandet som öppnar för Deftones senare i höst, helt okej faktiskt. Såg dem tidigare i år på P3 live inspelning, Dundertåget var bandet jag var där för, men de var faktiskt bra. Och två förband is the shit, tre är för många och ett är för få, blir så stressigt då.

SÅ det blir Robert Plant för mig iaf, hade två kompisar som skulle gå, varav en var skyldig mig pengar, så när hon tyckte jag skulle följa med kom konsertlogiken fram. Eftersom hon skulle köpa biljetterna och hon var skyldig mig pengar sen innan skulle biljetten bara kosta 200, tokbilligt ju. För så kan man ju tänka... eller? Jag gjorde det iaf, och det känns värt det. Är inte ofta man få se en Golden God.
/sanna



wednesday


Hämtade ut mitt paket från Ginza idag, och jag hade fått en present från dem. Eftersom jag nyligen adressändrat fick jag en flyttpresent, jag fick Titanic, wtf? Haha, ja det var ju en fin tanke iaf, tror jag ska skicka vidare den, kan nog glädja nån annan.


Sitter och lyssnar på Avenged Sevenfold, på cd-spelare och helt plötsligt är skivan bra, riktigt bra. Spotify dödar musik. Hur bra tjänsten än är så kickar skivor spotifys ass.

/sanna

just nu: Buried alive - Avenged SevenfoldB

Maiden åter till Sverige

Jaha, nu kommer de tillbaka igen, Ullevi i Göteborg den 1 juli 2011 är nästa möjlighet att se Iron Maiden i Sverige. Efter Motörhead det mest turnerade bandet i världen. Have fun you Maiden maniacs.

just nu: Snow Blind - Black Sabbath

fuck

Vi kan rakt av säga att egg'n'bacon är SDfientliga, and proud of it. Att de kommer få en plats i en modern svensk riksdag är en katastrof eftersom de är ett bakåtsträvande rasistisk parti. Och rasister (och manschauvinister) är vad de är, oavsett vilket rosaskimrande nationalistiskt fluff de en lindar in det i.

En intressant sak som funnits med på SD-kvinnornas webbplats (ja, det finns tydligen en sån, what the fuck?), skrivet av Katarina Bengtsdotter:

"Självklart kan vi i Sverige föda det antal barn som behövs för att garantera vårt kommande behov av arbetskraft. Detta skulle dock kräva att vi var villiga att ändra våra liv och levnadsmönster och sådant är som bekant inte alldeles lätt. Vi skulle behöva satsa mer på familjen och mindre på oss själva som individer. Sverigedemokraterna kommer att vidta politiska åtgärder för att underlätta ett stort barnafödande i landet."

VAD FAN!!! Politiker ska inte lägga sig i om jag vill ha barn eller inte. De vill till exempel begränsa rätten till abort, tack för den! Frustrationen över att ett sådant parti har någon som helst sorts inflytande över Sverige får mig att vilja gömma mig i fosterställning i garderoben. Förresten så är SD också motståndare till till könsneutral äktenskapslagstiftning och jämställer homosexuella med pedofiler. JAG HITTAR INTE PÅ, SHIT IS REAL!

Björn Söder, Sverigedemokraternas partisekreterare har skrivit följande i SD-kuriren:

"Vad är det som säger att den sk normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) skall ”normaliseras”? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili (sex med underåriga)? Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala. Normalt är det som vi människor är skapta
för, det vill säga att kunna få avkomma och föra släktträdet vidare."

Man blir ju fan mörkrädd. Vi vet alla att SD har taskig syn på invandrarpolitiken, fabricerar siffror i sin budget och är en allmänt misslyckad "medmänniska". Men att det var så många i Sverige som är precis lika stora idioter hade jag verkligen inte trott. SD i riksdagen är ett hån mot Sverige, invandrare, kvinnor, homosexella, fan alla helt enkelt!

/sanna

just nu: Execution Tank - 3 Inches of Blood

Yesterday


- Jaha, du fyller år, grattis! Här får du en trasig kyl!
- Eh, va? Tack, men jag vill inte ha en trasig kyl, jag har redan en som fungerar.
- Inte nu längre.

Tur att frysen inte strejkar iaf, då hade det varit kris.


/sanna

Just nu: New Moon Rising - Wolfmother

about me

Last year I was 21 I didn't have a lot of fun And now I'm gonna be 22 I say oh my and a boo-hoo


Eller...

Ja, jag fyller 22 imorn, värdelös ålder btw, men jag har haf sjukt kul som 21-åring.

Hade en härlig USA-inspirerad födelsedagsfest förra året, myndig i USA. Utklädningstvång is the shit.

Hittade ett gammalt presentkort, från Ginza, på mailen igår, så passade på att köpa present till mig själv. Lite Black Label, Mastodon, Avenged Sevenfold och Deftones nya och lite Queens of the stone age. Nice att fylla på lite.

/sanna

just nu: No One Loves Me & Neither Do I - Them Crooked Vultures

power trippin'


Kikar på lite spännande bilder från i tisdags, har då aldrig blivit så kalas på två glas vin, ytterst ekonomiskt.

Spenderat kvällen med att boka lite tåg till Malmö, så nu är alla turer kring Avenged Sevenfold ordnat, förutom ledigt från jobbet. Malmö better be prepared.

Har däremot sagt till om ledigt för att kunna dra hem till Sundsvall och se Graveyard och dagen efter Imperial State Electric, fint planerat där. Ska ju så klart hänga med familj och vänner också, länge sen jag var på besök nu. Suttit och peppat Graveyard på Spotify hela kvällen nu, enda skivan på repeat, nice night det här.

/Sanna

just nu: Don't take us for fools - Graveyard

Fly away

Vill åka utomlands. Gärna Tyskland, december och Devildriver, vore inte helt fel.

Träffade Annelie för fika för någon dag sen och beklagade mig om att jag inte varit utomlands nåt i år, och hon svarar då att jag ju visst varit det. Och hon har rätt, haha, helt förträngt Belgien, genomresa Danmark och Tyskland, hmm, taskigt minne. Men jag har inte varit utomlands i en stor stad i år iaf. Jag vill och ryanair är så billigt, nån som hakar på?


/sanna

blank generation


Snacka om att bli snyggare med åren, det här är kanske 92-93, och Robb Flynn ser weird och gammal ut på Machine Heads första bandplåtning.

Robb har för övrigt haft inbrott och blivit bestulen på några gitarrer, däribland den han använde vid inspelningen av hela Burn My Eyes. Vilka assholes, stjäla gitarrer som de ändå aldrig kommer få sålda. Värdet i dem ligger i att man vet vad det är för gitarrer och inget fan skulle köpa dem. Man måste ju fatta hur jobbigt det är för honom att ha blivit av med dem och därför aldrig vilja bidra till det, hur gärna man än skulle vilja ha gitarrerna... för jag skulle ju egentligen inte sagt nej till att ha dem hemma.


/sanna

just nu: Die Young - Robb Flynn

happy


Precis kommit hem från lite biljard med Josse. Första gången jag spelade det. Jag sög, jag sög lite mer, drack lite vin, sög lite mer, mer vin, blev ganska bra, lite mer vin och var tillbaka på att suga stenhårt. Men det var kul iaf.
Innan det var jag tvungen att ta en sväng på SIBA för jag hade ett presentkort som höll på att gå ut, 94 kronor kvar. Hittade 21st Jump Street, Johnny Depps första serie för 99 kronor, fynd!

/sanna

just nu: The River - Good Charlotte feat.2/5 of A7X

books and such

Snubben som just nu jobbar på en julskiva, Scott Weiland, har satt ett namn på sin kommande biografi, "Not Dead & Not For Sale". Kommer nog finnas med många arga kapitel där, could be fun, knarkare med mycket pengar är ju underhållande i bokformat. Men han har ju ändå åstadkommit en hel del bra som sångare i både Stone Temple Pilots och Velvet Revolver. Så borde finnas en hel del kul att läsa om dem i den boken.

Det finns vissa konserter jag verkligen ångrar att jag missat och en av dem är Velvet Revolver när de var i Sverige och turnerade debutskivan. A magic moment lost, bara för att jag var liten och dum och inte vågade åka till storstaden själv.
/sanna

last night


Dagarna blir så långa när jag jobbar öppning på helgen, man hinner med så mycket efter att man slutat. Om man vill så klart, idag blev det häng framför nollor och nördar.

Men igår gjorde jag en heldag, var till och med kulturell och gick på Fotografiska. Aina var på besök i storstaden så hängde med henne när vi blev inspirerade att dra på museum, tydligen hade halva Stockholm haft samma tanke så det var smockat med folk. inte taktiskt, speciellt eftersom lokalen inte är anpassad för att det ska vara många besökare samtidigt. stannade man längre än tre sekunder framför ett foto så var man sen inringad och tvungen att armbåga sig ut.

Det var Annie Liebovitz-utställningen som var vårt mål. Själva utställningen var lite taskigt planerad med dålig ljussättning och otydliga lokaler, men bilderna var ju så klart bra. min favorit blev den här bilden hon tagit på the White Stripes.


Sen drog jag hem för att bli bjuden på gryta/soppa/whatever, so good. Min lilla roomie kan laga mat hon. Jag försökte bidra med efterrätt, en fruktsallad, men den hanns inte med alternativt glömdes bort i förfestyran/sminkandet/fotandet.

Sen
drog vi oss in mot stan och en vända på krogen. Egg'n'Bacon feat. Josse var det som gällde för kvällen.

Nu ska jag mysa med lite fruksalladrester och kanske nån serie.

/sanna

just nu: Imperfect - Stone Sour

friday night's a bore


Jag gjorde ju ett nytt halsband, blev lite less på ett armband jag gjort för något år sen som gått sönder. Orkade inte laga det så plockade isär det för att få alla fina svarta stenar/pärlor.

Hade så kul att jag rensade bland alla mina smyckesgrejer också, skulle verkligen behöva bättre förvaring, har
way too much shit.

Nu ska jag se en ny serie, första avsnittet av Hellcats. beskrivs som "The wild world of competitive college cheer leading." på imdb. Hmm, kanske inte helt hundra men det är ju fortfarande uppehåll i typ alla serier jag följer. Ger den nått avsnitt iaf.

/sanna

just nu: The bitter end - Stone Sour

hair today

Dagens mest spännande: Jag har bytt sida på benan. roligtliv.com

Mitt hår och jag är inte helt kompisar, jag vill att det ska växa toksnabbt, eftersom jag, kanske, håller på att spara ut luggen, eller i alla fall skaffa en mycket längre. Håret vill bara trassla, lätt att förstå att det blir lite konflikter. Fast mitt hår har inte mått så här bra på länge ändå, har börjat använda en hårlotion som faktiskt ser till att håret inte torkar ut mellan tvättarna. Och jag sover nu mera med fläta, nåt som jag tycker är hysteriskt drygt, och obekvämt, allt hamnar ju i nacken hela tiden, men håret blir inte riktigt lika trassligt när jag gör det. Så jag offrar mig.


annars vore det inte helt fel om mitt hår såg ut så här...


...eller så här.

Även fast det bara var en avfärgningsperiod så trivdes jag bra när mitt hår var oranget. Hittade en bild på Sanna 18 år och oranget hår, bjuder jag på idag.

/sanna

just nu: Imperfect - Stone Sour

news

Mike Portnoy har slutat i Dream Theater, han har kommit på att det inte är där hans hjärta är. Läs mer på blabbermouth.
Jag skulle nog också tycka att det var roligare att turnera med Avenged än med Dream Theater. Så vi får väl se vad det blir av det där framöver.

sanna

Golden God


Sitter och förhandslyssnar på Robert Plants nya, Band of Joy. Är mycket som låter riktigt bra faktiskt. Är inte riktigt sån musik jag lyssnar på, men när det är Robert Plant så kan jag ge det ett försök, klart man klarar av lite folkrockblues. Man förtjänar en del spelrum när man är en legend.

Silver Rider är den låt som står ut mest för mig än så länge, så där underbart plågsamt långsam, bara kunna ligga på rygg och lyssna.

Hade det inte redan varit så många konserter i höst att lägga pengar på hade jag nog velat se honom när han spelar i Stockholm, på Annexet, den 14/10.

Man kan i alla fall lyssna på skivan här, tills den fjortonde september när skivan släpps.

/sanna

just nu: Satan, Your Kingdom Must Come Down - Robert Plant

tuesday's gone



Satt och kikade igenom lite gamla bilder på smycken jag gjort när jag jobbade på Pearlchain, typ förrförra sommaren, blev sugen på att göra lite nytt. Har det mesta av mina smyckesgrejer här nu, så kanske ska fixa ihop nåt, kvällen är ju bara barnet än.
Tappade tyvärr armbandet ovan på en gång, jag använde ett magnet lås... det gör jag inte om, det sög hästballe.

Finaste gröna löven vi fick hem. Man ville ju behålla allt man gjorde egentligen, men tror det var nån tant som köpte det här.

Fick lite bonusjobb idag så det har inte hänt så mycket förutom det. Egg'n'Bacon avslutade kvällen med lite Nollor och nördar, en av mina topp fem-serier, som jag listat tidigare. Så många bra skådisar som började i den serien; James Franco, Seth Rogen, Jason Segel, Busy Philipps, och då nämner jag bara några.

/sanna

just nu: Celestial Crown - the Sword

deftones & cambria


Nice som fan, Deftones kommer till Stckholm för en headliningturné. 29 november spelar de på Arenan. Biljetterna släpps imorn och det kommer bli awesome! Coheed och Cambria är förband, gillar när man får veta förbanden på en gång, hint hint Avenged Sevenfold om att släppa sitt snart.

Deftones har ganska nyligen släppt en video till Sextape, en av de låtar jag tycker är bäst från nya skivan. Videon däremot är skitseg, två brudar som simmar i vatten och hånglar lite, och så är det discoljus. Bättre kunde det varit, men låten är bra.

kika på videon här om ni vill.

Nu måste jag slita mig från dagens bra nyheter och göra lunch, fick lite spontanjobb, så borde dra snart. Men planera konserter är ju så mycket roligare.

/sanna

just nu: Darkest days - Black Label Society

Ny musik

Sitter och lyssnar på Stone Sours nya skiva, Audio Secracy. hade helt glömt att den skulle släppas så det var tur att Michan påminde mig. Låter ju onekligen som dem, inget som helt stått ut än, men lär komma, hoppas jag.
Kommer bli så nice att se dem i höst, riktig konsert smäller ju alltid lite högre än spelning klockan 13 på en festival.

Dock kommer den lilla dansen Corey körde på Sweden Rock vara svår att toppa.

Stockholm är för övrigt skitlitet, såg en kille som jag gått i skola med, i Sundsvall, idag ute i Sollentuna, han bor tydligen där nu. Yttepytteliten storstad.

/sanna

just nu: Miracles - Stone Sour

a normal saturday night


Var ut en liten vända igår, nyktert, eller en öl för mig av sociala skäl, men annars nyktert. Jobbade öppning imorse så det var inte självvalt direkt, utan mer ett måste. Men var nice att komma hemifrån lite, möta upp lite brudar och se lite folk. Och fixa sig så man fick känna sig lite snygg.

Egg'n'Bacon passade på att ta lite "kvällens outfit"-bilder, total sucess, everybody cheers.


Tänkte att jag skulle börja gå in mina nya höst-/vinterkängor igår, tejpade fötterna och allt, men underskattar alltid mina porslinsfötter så nu sitter man med skoskav. Som vanligt. Men snygga är de, och snart sköna hoppas jag.

Skulle vara ledig två dagar nu, men man är ju inte direkt svårflörtad när man erbjuds mer jobb. Om det betalas så jobbar jag. Men är ledig tisdag, så får passa på att njuta då. Och jag ska då fan inte städa eller tvätta. Men vad ska jag göra? Hard one...


/sanna

just nu: Oh my Lord - Buckcherry

new shit

Var tvungen att ändra utseende på bloggen, hade ledsnat lite på alien-temat, inte så att jag ever direkt uppskattade det, men nu pallar jag inte med det längre. Allt är på fel sida och inte centrerat, nu får det vara så här istället, lite mer neutralt tills vi kan få nördhjälp att fixa till det


/sanna

Suns & Roses


Köpte en solros för några dagar sen, och nu ser den så här ledsen ut. Är tokvarmt här för vi vägrar öppna fönstren, blir mygginvasion då, så lite vissen blomma får man stå ut med.

Men ute är det kallt så har äntligen satt fast kragen på min skinnjacka, känns fint, saknat den hela sommaren. Köpte jackan i vintras efter att i ett halvår haft cravings efter en skitsnygg jacka med pälskrage, från Acne, så alltså skitdyr. Hittade den här på MQ efter jul någon gång, så den fick bli tröstpris.



/sanna

en sista, jag lovar

Jaha, skulle ju gå och lägga mig, men det finns så många bra, fortfarande tjuvlyssnat.se

Södermalmstorg, Stockholm

En tjej ~23 och en kille ~30 går förbi en mörkhyad man i Röda Korset-kläder som höjer upp sina informationspapper.
Killen (skakar på huvudet): Nej tack. Jag stödjer redan Apartheid.
Han fortsätter vidare och pratar med tjejen. Tio meter senare stannar han till och rusar tillbaka.
Killen (bestört): Amnesty menade jag! Jag stödjer redan Amnesty!

Amazing!!!

just nu: Altar of Sacrifice - Slayer


one more for the road

Hittade en till, som jag tyckte passade bloggen riktigt bra, haha. Också från tjuvlyssnat.se

Två tjejer ~20 pratar om en festival som den ena tjejen varit på.
Tjej 1: Dags att uppdatera sin lista efter festivalen innan jag glömmer alla.
Tjej 2 (förvånat): Har du en riktig lista över alla?
Tjej 1: Hur ska man annars ha koll på alla efter en festival?
Tjej 2: Men jag trodde inte du var en sån som låg runt med alla.
Tjej 1: Jag menar en lista på vilka band jag sett!

Kanske tid att sova snart, jobbar heldag imorn, var fan länge sen det, så tidig kväll är nog en smart idé.


/sanna

just nu: Requiem - Killing Joke

stupid shit

Läste lite på tjuvlyssnat.se, hittade en grej från Sweden Rock, haha, stupid rockers.

En tjej och en kille ~30 ska köpa belgiska våfflor. Det blåser ganska kraftigt och under tiden försäljaren ordnar med den andra våfflan lägger tjejen upp en hundring på disken.

Försäljaren: Du bör nog hålla i den så att den inte blåser iväg.
Tjejen (förvånat): Okej…?
Tjejen tar sedan ett ett stadigt grepp om den första våfflan.
Killen (sneglar lite snett): Jag tror nog att han menade pengen…


/sanna


just nu: Laguna Sunrise - Black Sabbath


thursday

Har man börjat köpa höstens biljetter, Stone Sour fixat. Är skitbra på att skjuta upp biljettköp, är ju den tråkiga delen av upplevelsen, det och att hämta ut dem. Har ingen skrivare så det blir ATG-ombud, hellz yeah!

Lyckades boka in en till jobbhelg, så mina nio helger i rad blev helt plötsligt elva, men har nog tagit mig drygt halvvägs igenom dem.


sanna


just nu: Rain - Trivium

lookalike


Josefine, det är ju bilder av dig som barn i tunnelbanan:)

tuesday


Igår var jag och fotade de här två hetingarna inför ett litet hemligt projekt de håller på med. Blev en heldag som slutade med att jag träffade Maja och hennes kompis för middag, sjukt nice. Äter ute alldeles för lite, får lägga det på min att göra-lista inför hösten.


Min mat, bacon ost och kött, mm:) Vi var på Underbara bar där det var standup-kväll. Blandad kvalitet på förmågorna, var en brud som var helt sjukt usel, och man kan ju fan inte skratta åt sina egna usla skämt. men snubben som avslutade var iaf bra. Är tydligen det varje tisdag, 20 kronor inträde.

I novermber kommer Monster Magnet till Sverige, kör gig i Göteborg, Malmö och Stockholm. Den tolfte november är det som gäller för Stockholm, på Klubben, gonna be good. Om det nu inte blir nån knarkrelaterad inställning, men håller tumme. Har bara sett dem köra festivalgig, så det här kan nog bli bättre, lite mindre scen är nog bra för dem också, istället för största scenen på Peace & love.

/sanna

Just nu:
Machine Gun Man - Pride & Glory

RSS 2.0