Midsummer watermelon masacre

Allas vårt älskade Egg är i Belgien och röjer, och kvar är Bacon att göra ännu ett sporadiskt inlägg.
Denna gång långt ifrån storstadsvimmlet, jag har nämligen flytt till sveriges ludna navel Sundsvall för att få gratis mat under midsommar.
Var så epiclly jävla smart att jag kom på det påväg till en exkursion i gamla uppsala, så har sitter jag med en tandborste och inte mycket mer, tur man har en far som köpt cider till en iaf! ^^
Och vattenmelon!

mmmm Vattenmelon....

Aja, Jag är en del av systemet igen iaf, kommer få ut ett pass om några arbetsadagar.
JAG ÄLSKAR POLISEN!
Efter att ha stångat sin far blodig mot lite olika mýndigheter i ett försök att få ut leg utan att han skulle behöva åka till stockholm, åker jag till sundsvall, och glömer såklart personbeviset.
Påväg till skattevärket (medvetet) ser vi dock polisen, släntrar in, och fixar ett pass.
Som sedan skickas ned till stockholm.
Och, den kvinliga polisen var trevlig heeeeela tiden jag var där! Säg villken annan statlig myndighet som inte passar på att spotta en i ögat när det kan?
De borde börja med små "Jag <3 Polisen" pins.

Återkommer imorrn med ett inlägg om rasbiologi i stockholms dejtscen.

Shine on!

just nu: Drowning pool- Let the sin begin

Belgien!!!!!!

Nu drar jag till Graspop metal meeting, borta en vecka! Ha en bra Midsommar så är jag tillbaka nästa vecka.

sanna

just nu: Soulfly - Jumpdafuckup

tuesday

Ett sista inlägg innan sovdags, eller kanske några avsnitt Criminal Minds, sen sova. På tisdag släpps biljetter till Bullet For My Valentines Sverigespelningar, de gör tre i höst, i Stockholm är de den 16 november. Och även fast den nya skivan, Fever, inte är något jag fastnat för än, den växer faktiskt lite med antalet spelningar, så är det klart jag ska se dem, baserat på tidigare meriter.

Såg dem för två år sedan i Belgien när vi var på Graspop metal meeting då, och det var faktiskt bra live. Får ju se dem igen på Graspop i år, men egna spelningar är ju en annan grej än festivalgig så det är nog till att köpa biljetter ändå. Någon som följer med?

sanna

 

just nu: Right where it belongs- Nine inch nails


lazy sunday

Filmmys på söndagskvällen, chips, dipp, cola/troca och Wolverine (där Taylor Kitsch är med för övrigt). Kan tänka mig många sämre sätt att spendera en söndag på.

Imorn blir tidig start för oss båda, Bacon har skola och jag har tvättid vid åtta, sen runt tre ska jag dra till andra sidan stan och snacka med en dam om lite jobb, wants more.

Precis efter att Wolverine kom var det ju mycket snack om en film om Deadpool, Ryan Reynold karaktär, som enligt imdb ska vara klar 2011. Verkar inte vara så mycket på gång med den tyvärr, har i alla fall dragit ut rejält på tiden. Bäst är ändå den teckande X-men serien som gick på 3:an när vi var små, X-men: Evolution.

sanna

 

just nu: The spy - the Doors


Can´t hardly wait

Sitter hemma med spotify och Graspopmusik, väntar på att Cissi ska komma förbi. Ska väl se en film eller nåt.

Läste i DN idag att Alexander Skarsgår ska vara med i Battleship, en film som väntas vara klar 2012. Verkar som en skitfilm, rymdtema, men han spelar bror till Taylor Kitsch, awesome Taylor Kitsch. Jag längtar redan efter den filmen i alla fall, två av mina favoit skådispojkar,mm.

Har väntat ett tag på att Taylors filmer ska börja komma ut, för oavsett hur bra han är som Tim Riggins i Friday night lights så är det tid att han får den filmkarriär han förtjänar.

Så kvällens serietips, om ni inte redan sett dem, är Generation kill, som fick Alexander Skarsgård att bli känd i Amerika, och första säsongen av Friday night lights, Taylor Kitschs genombrott. Två av de bästa serierna, båda är med på min topp fem, tillsammans med Nollor och nördar, Six feet under och the Coupling.

 

/sanna

 

just nu: The Isis script - My dying bride


oh ma god, shoes

Jag har köpt skor, igen. Kan inte låta bli. Inte helt rätt säsong men då var de ju också på halva priset, investering tyckte jag. Gäller det bara att gå in dem, stolpar omkring hä hemma i dem nu. Snart tid att sova, men blir nog nå avsnitt Criminal minds först.

/sanna

 

just nu: Stop breaking down - the Rolling stones


belgian blues

HAR KÖPT GRASPOPBILJETT!!!

Är så många bra band jag ska se där, kommer bli awesome. Då var midsommar inplanerat. Skulle kanske ta med lite sill och bjuda Europa på.

 

/sanna

 

just nu: Iron horse/Born to lose - Motörhead


belgian blues

HAR KÖPT GRASPOPBILJETT!!!

Är så många bra band jag ska se där, kommer bli awesome. Då var midsommar inplanerat. Skulle kanske ta med lite sill och bjuda Europa på.

 

/sanna

 

just nu: Iron horse/Born to lose - Motörhead


Sweden rock festival

Ger lite Sweden rock bilder nu. Fler kommer hamna på min bilddagbok, här blir det bara några konsertbilder.

Corey Taylor - Stonesour

Bästa toxic twins - Aerosmith

Steven Tyler - Aerosmith

Cathedral

Mikael Åkerfeldt - Opeth

som för övrigt börjde spelningen med min favorit, Windowpane

 

Sitter och försöker kurera den obligatoriska srf-förkylningen. Längtar tillbaka och till resten av sommaren, då man hoppas på bättre väder, för stormvindar är inte okej. Alla partyält på campingen blåste bort samma natt, haha, litet vindinferno det var. Men det lär vi nog ha förträngt tills nästa år. För då är det Sundsvallscamp Drägg igen.

/sliten sanna

just nu: I can see it now- Taylor Hawkins & the Coattail riders


home sweet home

hemma igen, så skönt. duscha och säng. pallar inte packa upp idag, kom till sthlm halv tio ikväll, så det får bli imorn istället. men ska kika på mina bilder nu, slänger upp några här sen. imorn får jag möbelleverans från IKEA också, mellan kl nio och tre, så där lagom vagt.

sanna

just nu: Nobody's daughter - Hole

pms gubbar och religionsmys

Halloj! Sanna är ju på SRF, och jag undrar lite vem av oss det är som är en liten gris egentligen, så för att fylla ut lite antar jag att jag borde göra ett av mina sporadiska inlägg.
Själv har man börjat plugga religionshistoria nu under sommaren, fornordiskreligion och samiskreligion står på menyn.
Hitills otroligt bra kurser, och sympatiska kursare som man kan mysprata rasbiologi med (men det blir ett annat inlägg).
Igår var dock en inte så bra dag för relationen mellan religionshistoriker och arkeologer.
Hade en lektion med Ulf Drobin, säga vad man vill om hans kunskaper, men maken till pmsfitta har jag då aldrig stött på.
Det skulle handla om forskningshistorik, men det hela blev en kavalkad av antiarkeologpropaganda, tydligen har han nått otalt med Anders Andren från arkeologiska och det skulle vi tamefan bli varse om!
Någonstanns mellan att han kallade arkeologer stupida i sina teoribildningar, att han var totalt osamanhängande i sin kritik, att han var för korkad för att fatta att arkeologer sysslar med materiellkultur och inte främst språkforskning och att han totalt misslyckades med att faktiskt ge en ordentlig genomgång av hur religionshistorisk forskning har bedrivits historiskt lackade jag ur.
Han sitter dock på massa kunskap i religionshistoria jag känner mig tvungen att respektera honom för, så saker om felavlad och fontanellknullad kommer jag hålla för mig själv.
För min lille fars förståelse kan jag ju säga att mannen i huset skaffade barn med kvinnan med special bäddning, och han är antagligen tokkristen.

Jag har inget direkt emot kristna, jag har bara för många fördommar som alltid stämmer.
Du kanske tror att zigenare snattar, jag hatar bittra kristna kärringar. Hatar dom!
Förövrigt finns det en liten monter på utsidan av farsta kyrka.
Den gör reklam för barntimmarna och har en spegel där sickendäringa gubb/clown-bokstäver stavar orden "var inte rädda". Skrämmer skiten ur mig gör det!

När lektionen var över satt vi några stycken och pratade om lektionen, fräste om lektionen och åt lunch innan nästa lektion skulle börja.
Då kommer en man förbi, tar ögonkontakt med mig, och spottar mot mig.
Han kunde inte ha respekten att spotta på mig så att jag med rätta hade kunnat bli bersärk, utan lite bredvid sådär. (10 cm från min väska som jag hade i handen).
Det är bara att konstarera att jag inte är lika mycket värd som alla andra, särskillt inte i medelåldersmäns ögon.
Använde all min retoriska förmåga för att lösa konflikten med ett "VAD FAN" och ett långfinger som markerade vad som skulle hända när han tappade tvålen.
Men då var det inte lika kul länge och det gick rätt fort att ta sig ut, småflickor är ju läskiga. eller nått.
PMSGUBBAR!
Blod, våld...

Förövrigt är det Entombed i solna idag!
Yay!
Har försökt göra köttbullar, det blev köttfärsbiffar...
Ska försöka igen imorrn.

Idag kommer ett förhandsprov på APB också, det underbara onlinespelet där man leker gängkrig!
Klippaklistra:http://en.wikipedia.org/wiki/APB_%282010_video_game%29

Shine on!



Sure know something

En sista uppdatering innan jag drar på Sweden Rock. Var och såg Deathstars på Gröna Lund idag, upptäckte att jag nog växt ifrån dem, lite tråkigt, Cyanide var fortfarande bra, men det kändes så oseriöst. Håller tummarna för att det var ett dåligt gig bara, ljudet var ju inte så bra, och eftermiddagssol är inte en bra stämningsättare för det här bandet.

Lite synd var de om dem eftersom halvvägs in i konserten upptäcker en tredjedel av publiken det jag upptäckte efter typ två låtar, att KISS är där, iaf tre fjärddelar av dem, Gene Simmons, Eric Singer och Tommy Thayer. Fokus skiftades lätt från scenen till de rockstars som var på besök.

Jag gjorde bara en klassisk "kolla runt", och på andra sidan konsertlokalen, en trappa upp, ser jag en snubbe som är sjukt lik Gene Simmons. Haha tänker jag, kan ju inte vara han. Tittar några gånger till, tänker så där ser man inte ut om man inte är Gene Simmons. Måste tvunget ta mig till andra sidan för att kika lite närmare, och jo, det är Gene Simmons.

Läste på Aftonbladet senare att de alla är i Stockholm, Paul Stanley har varit med sin familj på Skansen idag, och de har Stockholm som uttgångspunkt för några av konserterna här i  början av Europaturnén.

Folk i övrig började uppmärksamma dem, be om autografer och så. Och jag var ju bara tvungen.

På baksidan av ett ICA-kvitton no less. Gene Simmons och Tommy Thayers autograf. Nöjd tjej, bra kväll på det stora hela.

Nu måste jag försöka ta tag i mig själv och packa klart. Förresten har jag skaffat en ny telefon idag, tillbaka till Nokia, en rosa.

Hörs om en vecka, då med news från SRF.

sanna

just nu: Voodoo fire - Cathedral


taco times

Sitter fortfarande och är mätt på tacosmiddag, och har kvar massa tacofärs i kylen. Bra avslut på den här veckan och bra start på nästa. Håller på och packa/organisera inför Sweden rock, åker på  tisdag. Har varit busy idag, började med att jobba några timmar, eller började egentligten med brunch på balkongen, blev röd av inte ens 30 minuter, inte ens i direkt sol, hmm...
Sen när jag kom hem har jag tvättat fyra timmar, kläder och lakan och handdukar, skönt att ha gjort. Kommer nog aldrig acceptera tvätt som en  naturlig del av vardagen, stjäl så mycket tid. Har fixat Mollys hår också, ny färg. Bilder kommer nog imorn. Och nu packa. För imorn har jag inte tid, då kanske det blir utväxtblekning på mig, och Deathstars på kvällen. Håller tummarna för att Molly vill haka på, annars blir det en tur ensam.

/sanna

just nu: Trinity fields - Deathstars

Blaaaaha

Jaha, igen... jag missar en till chans att se Imperial State Electric. På tisdag kör de gig. Och på tisdag har jag min första dag på Sweden rock. Första missen var jag i Sundsvall, andra i Blekinge, goddamnit. Tror inte de vill att jag ska se dem spela. Frustrationen.
Sitter iaf hemma och chillaxar med Criminal Minds, så spännande är min lördagkväll. Bacon sitter och filar på sin hemtenta. Bjuder på en bild på mina nya skor, ska bara gå in dem lite. Problemet jag och mina porslinsfötter har med sommarskor är att nästan alla ger skavsår. Har laddat med tejp för att gå in dem lite här hemma först.

/sanna



AC/DC

Var och såg AC/DC igår, andra gången jag sett dem nu. Var riktigt nice, de spelade på Stadion den här gången och vi hade ganska rejäl tur med vädret. varmt och soligt, med ett ytterst litet inslag av regn, och ett hagel, som jag hittade på Cissis mössa.

Den här veckan har i övrigt gått i teknikens tecken, har köpt strykjärn, mixer och igår en ny kamera. Min första egna Digitalkamera, känns riktigt fint, nu kan jag börja ta lite kort igen. På konsert till exempel, så jag invigde den igår, blev faktiskt helt okej bilder.

När jag skulle köpa kameran så kom jag och tänka på en föreläsning jag varit på, om sälj. En kvinna som heter Annika Malmberg höll i den, och hon pratade om att hon bara köper om det är någon som säljer åt henne, och när det gäller teknik är jag ganska likadan.

Har tänkt köpa en kamera ganska länge, och gått in i en hel del butiker med tanken att handla, men har inte fått någon hjälp, och eftersom jag inte vetat vad jag velat ha har jag frustrerad gått därifrån. Började på samma sätt igår när jag stod framför kameraväggen på MediaMarkt en kvart och tittade planlöst. Ska inte ens försöka lura mig själv att jag märker så stor skillnad på de olika modellerna. Fick ingen hjälp och började fundera på att bara ta en kamera på måfå, hur fel kan det bli tyckte jag. Men då kom det fram en man i 30-årsåldern och frågade om jag ville ha hjälp, jag svara ja, jag vill ha en kamera, han säger den här ska du ha, med den får du mest för pengarna. Tack säger jag, tar den och betalar. Så lätt ska det gå, typ tre minuter innan själva köpet var över, snacka smidigt för både mig och honom. Och jag känner mig nöjd med köpet också, verkar vara en bra kamera, fått bra omdömen och har de funktioner jag behöver, gäller bara att jag lär mig hur de funkar också.

/sanna

just nu: Mark of the gun - Deathstars

(som spelar på Grönan på måndag, be there!)


nananaananaa

Jobb och bio idag. Det är mycket roligare att jobba när det är kunder, och nu ska alla ha studentpresenter, me like, köp köp köp.
Var på bio efter jobbet. Gick med Annelie och så An Education. Var nog ungefär det jag förväntat mig, ganska bra faktiskt, bra skådisinsatser. Peter Saarsgard är bäst när han spelar likeable obehaglig, vilket han ju gör ganska ofta. Var inte på en SF, och det var inte helt okej för deras tanke om biocola var flaskor, inte bra, ska vara maskincola! En viktig del av bioupplevelsen, rätt, avslagen, cola.
Imorn blir det AC/DC, lite spontant sådär. Cissis kompis som skulle med kunde inte, så jag fick köpa biljett, lite rabatterat dessutom, ibland får amn ju ha flyt. Ser spelningen som uppladdning inför Sweden rock.

/sanna

just nu: Kitto - Mary Rose

RSS 2.0