friday

precis hemkommen från Cissi nu, myskväll var planen. Intressant hur slut man kan bli av en eftermiddag-kväll med shopping och mat, inte mycket mer. Hittade förresten boken med bästa namnet någonsin, What would Keith richards do? En fråga jag ofta ställer mig och nu tänker leva mitt liv efter.

Var bara tvungen att ha den boken. Nåt nytt att läsa på tunnelbanan. Har upptäckt att hur lätt jag än har att somna på bussar så har jag ännu lättare att somna på tunnelbanan, inte bra. Så det är till att konstant ha en bok i väska för att hålla mig vaken genom läsning.

 

/sanna


Babes i bushen - eller det officiella inlEgget om Getaway Rock Festival

 

Livet kom i vägen och GRF-bilderna kom lite i kläm, men här är ett urplock av festivalen, ovan brudarna i camp Turnébussen, Bacon, Michan och Josse. Vi kom till Gävle lite olika tider på onsdagen, och på torsdagen var det musik.

Egg'n'Bacon, fryin' in the sun

 

Första spelningen (de lilla vi såg av Raubtier gills inte, haha, vad ska man ens säga?) var Wolf, riktigt bra. Första gången jag såg dem live, men lär bli fler nu.

Wolf

Hela Wolf

 

Sen var det vidare till nästa scen och Taylor Hawkins and the Coattail Riders.

 

Underbare Taylor, som var trummis i Foo Fighters, körde ett jättebra gig. Och setlist till mig.

 

Heaven's Basement, the band previously known as Hurricane Party, previously known as Roadstar, gah!!!

 

När Heaven's basement spelar upptäcker vi den här snubben. Deftones grejer kom till Gävle redan i början av dagen, och den här snubben strängade om och putsade gitarrer i minst tre konserter, hardest working guitar tech, EVER!!! Han blev vår favorit, snubben putsade fan gitarerna mellan låtarna, putsade, gitarrer!!!

 

Sen skulle Bacon och jag dra till campet, hör Therapy? börja spela, och upptäcker att vi gillar och måste se, festivlens fynd var det för mig.

 

Airbourne, som kommer tillbaka till Sverige i höst, nice:)

 

Dagens höjdpunkt, Deftones, underbart fina Deftones. Skulle det inte vara perfekt om de kunde komma till Sverige i höst med en egen turné, håller tumme.

 

Chino hittade en kompis, Max Cavalera, somskulle spela precis efter på andra scenen. Haha, jag har så dålig humor, precis när jag skrev Chino kom jag på att det ju är skitkul att han heter Chino och har chinos på sig, vad fan, vad är jag på för prepubertal nivå egentligen?

 

Nachos är basföda i Svinstian och Äggkartongen så klart vi åt det som festivalmat också.

 

Fredagen inleddes med Quireboys

 

Då hade Linda och Fredrik kommit ner från Sundsvall.

 

Grand Magus, ett annat svenskt band jag inte sett innan, men definitivt ska se igen.

 

Sen lockade Josse med oss att se Degradead, sthlms finest enligt henne. Riktigt bra var det faktiskt. Tydligen spelade de i Sundsvall innan Satyricon förra våren, men med min feber så skippade jag ju alla band innan, men Bacon såg dem då.

 

Raised fist, jävligt bra show. De är ett av de större namnen på Nordfest 2010, i Sundsvall, förövrig samma festival Satyricon spelade på 2009.

http://www.clubdestroyer.se/nordfest2010/

 

Sen var det mina bäbisar i DevilDriver, inte lika bra som i Belgien men ändå underbara. Dez är ju bäst på circlepits också, gigantisk I tell you!

Två setlists fick jag också, ahahaha, ibland lyckas man ju. Fick killen som höll koll på publiken att ge mig den första, fast snubben rev bort den och knölade ihop den när han skulle kasta, så den var ganska förstörd. Fast en  techsnubbe för DevilDriver, tror det var samma som sålde t-shirts när de var i Sverige sist, tog en och tvingade en av vakterna att skicka den till "the girls", lite nöjd tjej.

Och Dez som avslutade med ett "see you in November" JAAA! tyckte vi, om de inte kommer hit efter det ska de ha spö. Vi kan ta dem. De är fler men vi har viljan.

Motörhead, bra som alltid, no more no less. Dan gav mig sin setlist sen, med pyrotekniken uppskriven och allt, så tre olika setlists blev det för Getaway, fin utdelning.

 

Egg'n'Bacon, hellz yeah! Nöjda tjejer på sneaky,gratis, host host, Scandicfrukost efter gratisdusch på hotellrum, kunde inte fått en bättre start på festivalens sista dag. Jag älskar Scandicfrukost.

Bäst var att när vi försökte luska ut hur vi skulle ta oss från hotellet vid 11, frågade några snubbar, och de svarade att de skulle äta frukost först och vi inser att scandic håller frukosten öppen extra för att det är festival, finaste ever. Vi fick frukost!

 

 

Sen var det Deathstars, bättre än sist på Grönan iaf, jag kanske inte har växt i från dem än. Om han bara kunde sluta snacka så mycket, han låter så efterbliven. Han kan ju inte snackat så här mycket tidigare. Shut up and sing!

 

Egopic. Lägg märke till Michan i bakgrunde:D hehe

 

Engel med ett gästinhopp, Martin från Lillasyster. Snubben hade diskbråck, därav rullstolen.

 

Sista bilden och sista konserten, Slash. Var bra, men bättre i Belgien, eller så är jag partisk för att jag såg så mycket bättre då. Det här var enda konserten då det var riktigt med folk, och de köade innan. Det gjorde inte jag så hamnade ju lite bakom, fick kämpa mig fram där, men bra var det.

 

Getaway Rock Festival 2011

here we come

 

/ Sanna

 

just nu: Third man on the moon - Masters of reality

 

 

 

 

 

 


White trash beautiful

 

 

Är det här inte helt fantastiskt, det finns en öl som heter Trashy Blonde, var tvungen att köpa. Dricker egentligen inte öl, men ibland får man offra sig, blir vas av flaskan sen:)

Kom hem från jobbet för nån timme sen och tänkte: antingen mat eller dusch med hårtvätt. Det blev datorn.

 

/sanna

 

just nu: Natural born killer - Avenged Sevenfold


Dust, anybody dust? dust... anyone? no...

Satt och kikade på blabbermouth.net (roadrunner in my <3) och hittade detta, helt amazing!!! massa B-rockers gör en tribute till, ja, fat chicks!

Vi får lite Sverigekoppling också med en cover på Electric boys' "All lips N' Hips", en dålig cover, men tack för ansträngningen liksom. Covers på, så klart, Whole Lotta love och Unskinny Bop kan man också höra på Myspacesidan.

http://www.myspace.com/wholelottalovetribute

 

Appropå inte så mycket så är det tid för vår kvällspromenad nu.

 

/sanna

 

just nu: The big cut - Turbowolf

 



Mmmm, Twister

Så här såg det ut när Avenged Sevenfold, i söndags, gjorde sin först spelning efter att The Rev dött. Underbart fin backdrop, jag blir så sjukt sugen på att dra till England och se deras dubbel-headlining tour med Stonesour i oktober. Nedan är låtarna de körde igår i Kanada.

 

Nightmare
Critical Acclaim
Welcome To The Family
Beast and the Harlot
Buried Alive
Afterlife
So Far Away
God Hates Us
Unholy Confessions
Almost Easy

 

Egg'n'Bacon har haft en lång dag på stan med skojakt först och främst. Blev ett par skor, och det var inte jag som köpte dem, det var Bacon, omg! Klart vi han med att äta också, både pizza och glass. Trevligt att Ben and Jerrys sorbet är laktosfri, blir den för mig resten av sommaren nu, om det blir mer glassväder. Nu är det jobb för mig resten av veckan medan resten av Stockholm firar Pride.

 

/sanna

 

just nu: Entwined - Rings around Saturn

 

 


it's alive, but just kind of

Har suttit och rensat Getaway-bilder, för att kunna slänga upp lite här, men orkar inte mer, det får vänta ett tag. Kan ju skylla på jobb, snittar på en ledig dag i veckan nu, och framöver ett tag, men jag klagar inte. I dag har jag jobbat på två ställen, öppning på ett och stängning på ett annat, på olika sidor av stan onödigt nog.

Funderar lite på hur jag ska spendera mina framtida pengar också, och den här väskan har spökat för mig i säkert två månader nu. Vill ha! Svart läder och nitar, kan inte bli bättre. Kanske borde köpa den... om jag inte använder den innan september kan jag låtsas att det var en födelsedagspresent till mig själv.

Här är iaf den officiella Egg'n'Bacon-matkassen, bringing metal to Ica. Borde ha köpt fler för nu har vi bara en var och de verkar ganska slut, från Lindex för övrigt.

 

En liten sneek peek från Getaway, lätt den minsta 10 000 besökare-festivalen ever. Nästan aldrig trångt, knappt ens folk på allt, Vader och Slash var nog det enda som verkligen fyllde, längst fram på det mesta man ville och det enda folk köade för länge var Slash.

Och eftersom det var en sån liten festival så knallade de flesta artisterna omkring på området, celebrity spotting-deluxe. Halva In flames, gitarristen i Devildriver, Wolf, Grand Magus, Quireboys, Dennis Lyxzén, Mustasch, Engel, Lilasyster, ok basically alla svenska band och några roliga utländska.

När jag såg, eller rättare sagt Josse såg och jag sprang efter( vadå nördig, jag? näääeee.) den här mysiga nallebjörnen var jag tvungen att få ett litet kort. Halva Deftones var ju ute och vandrade, men gitarristen måste lätt vara bäst, han verkade så glad:D

 

Nu ville Bacon också vara delaktig i inlägget så hon bjuder på en länk

http://www.nicecupofteaandasitdown.com/

 

/Sanna aka ever amazin' Egg

 

just nu: Be All End All - Anthrax

 


friday

Utgång var det igår, ganska lugn kväll, började på Trädgården och sen Debaser slussen. Var en hel del Sundsvallsfolk, Cissi och Dani som syns ovan. Tror de flesta andra vi var med pluggar med Dani.

Kvällen började ju fint med att jag klev ner i en grop i asfalten, klackar+grop=less knees. Fick ju ett Bilar-plåster, så helt dåligt var det ju inte. Men strumpbyxorna jag hade känns ganska körda, typiskt. Därför man alltid ska köpa två... eller fler.

 

/sanna

 

just nu: Sextape - Deftones


back in business

Ah, poor neglected blog... did you miss me? Vi har varit ute och levt/utsatts för livet, och bloggen har inte varit prio ett, eller ens med på listan, på tre veckor. Jag har spenderat min tid på jobbet och Sundsvall, och Getaway. Det kommer nog lite festivalbilder när jag har ork, väldigt bra hade vi det iaf.

Här är en bloggfavorit, en kvällens. Eller hur mobbad kan man vara på en stol en fredagkväll. Så här är jag iaf klädd när jag ska ut, på Trädgården tror jag det var. Får väl se vad det blir för nåt:)

 

/sanna

 

just nu: Nightmare - Avenged Sevenfold

 

 


We are the weird

Imorn 21.30 missar jag Imperial State Electric igen. På Peace&Love, Venusscenen, så alla som är där måste se det för mig. Som en extrabonus så gästar Dregen också, must see i tell you!


One Two FreakShow

Nu kommer det lite bilder från Graspop Metal Meeting. Jag lägger bara upp bandbilder här, så får campbilderna hamna på min bilddagbok istället. Bli ett urval av de band jag såg där jag kom ihåg att ta kort, och de blev någorlunda bra.

Stone temple pilots, med en Scott Weiland som var hög som ett hus.

 

Aerosmith, med en Steven Tyler som också var lite hög.

 

Bullet for my valentine. Var inte så bra, dåligt låtval för festival. Ska bli kul att se ett riktigt gig med dem i höst, se om de presterar lite bättre då.

 

Slash som var så sjukt bra, längtar tills Getaway. Blev bäst bilder här också, längst fram och dagsljus gör det.

Trodde inte Myles Kennedy skulle vara så bra som han var, men han var verkligen ett perfekt val, gjorde gunslåtar, velvetlåtar och nya skivan lika bra.

 

Airbourne (som också kommer på getaway) aka hobbitarna. Fick en känga i huvudet under den här spelningen, att folk alltid ska crowdsurfa så mycket på Graspop.

 

Job for a cowboy

Job for a cowboy

 

Killswitch Engage, sista dagen. var alldeles för varmt, pallade inte stå utan satt långt bak. De avslutade med Holy Diver som de dedikerade till Dio, fint.

 

Bloodbath, så sjukt bra spelning.

 

DevilDriver, de var mycket bättre än sist i Sverige, ska bli kul att se hur de klarar sig på Getaway.

Festivalens enda setlist kom efter DevilDriver.

 

KISS, festivalens sista band.

 

//sanna

 

just nu: Die Young - Robb Flynn


OMG OMG OMG OMG OMG OMG DEFTONES


Fan alltså, Getaway älskar mig, här har jag suttit och varit besviken över att Deftones skulle köra exklusivt Sverigegig på Hultsfred. Men så är Getaway så jävla snabba och norpar dem när Hultsfred lägger ner, nöjd tjej, det är sjukt vad bra den här festivalen blir, så jävla nöjd! Det gjorde min dag på riktigt!

sanna

just nu: Hello, I love you - the Doors

kaka... på en torsdag?

IKEA stod på schemat idag. Eller egentligen hade vi planerat in det, glömt det och kommit på det igen, så vi hann dit. Skulle ha lite nödvändiga saker som galgar och köksprylar. Och jag hittade femkronorsfiket. Kanelbullar!

 

 

Vi köpte en skohylla till vår hall och en skoupphängning. Jag tyckte både och var nödvändigt eftersom jag redan har runt 20 par skor här. Monterad och klar ser det ut så här i vår hall nu!

 

En Graspopuppdatering med fina bilder kommer när jag har lust och tid. Det finns en hel del att gå igenom därifrån. Men många fina bilder på Slash blev det i alla fall.

Nu sitter jag och äter jordgubbar och lyssnar inför Getaway. Nästa helg, sen är nästan festivalsommaren slut, gah, vad ska man göra sen då? Skönt är att konserthösten börjar ordna upp sig. Job for a cowboy har precis släppt sverigedatum också, så spelningarna byggs på.

//sanna

just nu: Everybody's gotta learn sometimes - Beck


onsdag

Igår, efter att jag sovit 16 timmar och rimligtvis inte borde varit trött (fast jo det var jag), åkte vi och klippte oss, vilket betyder kapa de allra nödvändigaste topparna. Klippa hår övergick i en heldag med (lek)parkhäng.

 

 

Och till Eggs förtjusning ost och kex.

 

//sanna

just nu: Omerta - Katatonia


I <3 Robb Flynn

Robb Flynn har spelat in en akustisk version av Black Sabbaths Die Young, den är en tribute till Debbie Abono, som dog samma dag som Dio. Hon var hans manager när han spelade i Vio-lence. Hon har även varit manager åt Exodus, Sepultura och Obituary, och en hel del andra kick-ass band.

 

http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendId=9513263&blogId=536323396

 

Han har även spelat in en enkel video till den, i någons bakgård, med honom sjungandes, så fint. Sitter just nu och klurar på hur jag ska lyckas ladda hem den, ska vara gratis, men otekniska jag får inte till det.

Bilden är från sist jag såg Robb med Machine head i januari tror jag.

 

just nu: Die young - Robb Flynn


RSS 2.0