freakin' Fantastic

Stone Sour, Sweden Rock Festival 2010

Fick ett fint sms om att Stone Sour kommer till Sverige. Den här dagen fortsätter bra. De spelar på Arenan den 18 november, har med sig Hellyeah som förband, och det kommer bli awesome. Nu sitter man bara och väntar på Stone sours nya skiva Audio Secrecy som släpps nu snart.

Alla goda ting är tre, och den här dagen stämde det fan, för några timmar senare så får jag sms och samtal om att Avenged Sevenfold också kommer till Sverige. Amazing.

Avenged Sevenfold, Graspop Metal Meeting 2008

Det roligaste med hela det här är att de ska spela i Malmö den 19 november och i Stockholm den 20, vad fan? Så schemat för den vecka ser ut som så:

tisdag 16 november: Bullet for my Valentine
onsdag 17 november: Taste of Chaos med Disturbed, Buckcherry mfl.
torsdag 18 november: Stone Sour på Arenan
fredag 19 november: Avenged Sevenfold på KB i Malmö
lördag den 20 november. Avenged Sevenfold på Arenan

Måndag och Söndag är ju fortfarande fria så om det är nåt fler band som vill komma hit får de kanske ta och skynda sig lite.Baa ett tips så där. Shit vad slut man kommer vara där, men så jävla värt. 
Note to self, fixa ledigt onsdag-söndag

Job for a cowboy till Sthlm


Äntligen har Job for a cowboy släppt stockholmsdatum. De släppte ju två sverigedatum för någon månad sen, och det stod att en skulle vara i Stockholm... på sticky fingers. Så det stämde ju inte helt, utan det var Malmö och Göteborg de bokat in. Men nu är det spelning i Stockholm på g, Debaser Slussen den 24 november om det är nån som är intresserad.

/sanna
just nu: Nevous breakdown - Black Flag

hometown

Imperial State ElectricSonisphere

Satt och kikade lite på om det hade kommit några datum för spelningar jag tänkt se i Sundsvall, och det hade det, och det var som om de tänkt på mig när de satte datumen. Visste redan att Graveyard spelar den åttonde oktober och läste nu att Imperial spelar den nionde oktober. Höstens bästa konserthelg är redan fixad, är det bara att se till att vara ledig också, fan vad bra det kommer bli. Längtar redan så har hela september att peppa, nice som fan!

Imperial State Electric håller precis på att mixa en miniskiva, med covers som de brukar köra live, som ska släppas så snart som möjligt. Han är produktiv den där Nicke Andersson, det gillar vi.

/sanna
just nu: Leave My Kitten Alone - Elvis Costello

spelning... på en torsdag?


I torsdags var det Banditfest på HarryB, så jag hängde med Josefin och Michaela dit. Sonic Syndicate skulle köra några låtar akustiskt och sen skulle Blindside också spela. Lyssnar inte på något av banden, och undviker helst att lyssna på Sonic, inte min musiksmak, och det var ju inte heller överdrivet spännande att se dem.


Blindeside var däremot sjukt bra live. Har inte tyckt de varit så spännande på skiva, men de var jättesköna live. De kändes som ett Umeåband, och det är en komplimang.

//sanna

just nu: Control - Napalm Death

fredag



Eftersom jag har en ny kamera är det skitkul att fota allt, speciellt allt i köket, flaskor och smink samsas på vårt köksbord.

Läste precis att den skitkassa eldshowen som Motörhead hade med sig på Getaway rock festival, två brudar som kallas burn bitch burn, ska uppträda på tatueringsmässan imorn. Det var så dåligt, kände mig nästan förolämpad dagen efter när två snubbar frågade om vi var dem. 

Slash nästa singel är iaf Beautiful Dangerous, låten med Fergie. Så jag antar att skivan inte sålt så bra som de hoppats.

sanna

just nu: Isle of eternal despair - 3 inches of blood

wicked wednesday



Egg'n'Bacon hade sambomiddag igår, tortellini med köttfärssås, tokvarmt var det, både maten och i köket eftersom vår fläkt är omöjligt ineffektiv. 

Nu sitter jag och har ångest över min dator som vägrar uppdateras eller systemåterställas, frustrerande, måste nog ta till nördhjälp snart innan jag kastar ut nåt genom fönstret.

Har iaf köpt en liten kamera... eller liten och liten, det är en digital systemkamera, så den är ju lite större och tyngre än jag är van vid. Men det var tokbra pris, så jag är nöjd. Ska jag bara lära mig hur den fungerar så kanske jag kan få lite bättre kvalitet på konsertbilder.



Såg Whip It igår. Drew Barrymore som regisserat, Ellen Page som spelar huvudrollen, Kristen Wiig från SNL är med (fan ska det inte börja igen snart?) och Juliette Lewis spelar "the bitch". Sjukt kul på ett sådär lagom understated sätt. 


sanna

just nu: Let it loose - Rolling Stones

 


moody monday

Kunder, man måste älska dem. Fick att gäng kineser som inte kunde engelska tio minuter innan stängning, de gick 40 minuter senare, gah, hemma kvart över tio. Men imorn är en ledig dag, och jubileumish för Egg n Bacon, alkohol och tårta, eller nåt sånt nice ska det nog bli.



sanna

just nu: January - Black Label Society

saturday

Var utgång i går, Medusa. Så sjukt trött när jag kom hem, somnade på sängen med kläder och linser, vaknade halv tio bara för att gå och lägga mig på rikigt i två timmar till. Sen var jag tvungen att ta mig upp och till jobbet.


Började med vin och youtube hemma hos Josefine.

Det obligatoriska toakortet.



Lite dans. Smart som jag var så rev jag ner min telefon rån övervåningen där vi satt, och kortet är taget från, ner på stengolvet våningen nedanför. Några meters fall, mobil, simkort och batteri flyger åt olika håll, men telefonen funkar, och den har inte ens en skråma, ibland har jag ju tur. Haha, tänk om nån fått den i huvudet.

Gratis alkohol fick vi också, kom fram en karl och började snacka när Michan och jag satt och chillade. Han frågar vad vi dricker och går och köper nya till oss, fint tyckte vi. Sen kommer de andra tillbaka och snubben tänker mm, fler brudar, lika bra att jag köper lite fler cider, och kommer tillbaka med mer, haha, mobbad karl. Men trevligt för oss, inte för att jag behövde den där cidern, men det var ju gratis.



Sitter nu med världens cravings efter kolsyra, specifikt cola, men den är slut. Så jag dricker äcklig freewayfanta med juice. Det är det viktigaste dagen efter för mig, kolsyra. 

Köpte pommes innan jag drog hem igår, och bad att de skulle skicka med ketchup. När jag skulle slänga påsen idag såg jag att de hade skickat med åtta påsar, vad fan... hur mycket ketchup tror de att jag tänkt smälla i mig? Men eftersom vi inte har ketchup hemma så var det ju ganska nice ändå, så nu ligger de i kylen.

sanna
just nu: Almost cut my hair - Cosby, Still, Nash & Young

 


clean


Borde egentligen börjat göra mig iordning inför utekväll, men diskade istället. Slog igång Black Label Societys nya skiva "Order of the Black", riktigt bra. Och INGEN gör ballader som Zakk Wylde

Black Label ligger högt upp på min turnèönskelista, känns inte som en orimlig önskan heller. Snälla tomten, jag har varit snäll i  år, inte ens skällt ut några kunder, jag förtjänar Zakk Wylde. I höst är det ändå två år sen de var i Stockholm sist, och de har släppt ny skiva, håller tumme. 

Nya skivan låter faktiskt riktigt bra, en lyssning in, låter som BLS, och det är det man vill ha. Höll på att skiva stabilt som tåget... men då har vi ju SJ i Sverige, så det stämmer ju inte. 

Har i alla fall diskat och och torkat spisen så nu vill jag knappt göra middag, fan förstöra min fin ordning. Men måste nog äta nåt innan jag drar till Jossan på liten förfest, sen blir det utgång.


sanna

just nu: Parade of the dead - Black Label Society

soon off to town

Efter en dag med tvätt ska jag snart dra mig in till stan och hänga med cissi lite. Läste lite blabbermouth först bara...



"And listen, without Oz, I wouldn't be doing any of the things I'm doing. I've got my own label, Panworkz; I'm going to be coming out with BLACK LABEL beef jerky, coffee, beer; I'm working on opening up BLACK LABELpubs — you know, like sports bars with live entertainment; I'm working on a movie script and a coffee table book. I'm booked solid, man, and none of it would be happening without Oz. So God bless him, you know what I mean? He's the best.

...har Zakk Wylde lite hybris kanske, Black Label-öl och -kaffe, haha.


sanna

WANTED! Egg'n'Bacon



Saknar ni Bacon i bloggen? Egg är kanske inte riktigt enough? Känner att jag dominerar lite. Bjuder på en Bildiaf, för att jämna ut det lite, här är vi i Tyskland efter en konsert, Black Stone Cherry som förband till Motörhead. Väntar på flyget hem, hyfsat slitna, good times.

Längtar tills konserthösten kommer igång, är så många roliga band på g hit. Hoppas bara på att
Job for a cowboy fyller på den där tomma dagarna med en Stockholmsspelning, vore skönt att slippa åka ner till Göteborg eller Malmö för att se dem. Kanske borde börja kolla på tåg för säkerhetsskull.

Roligaste är ändå att Plector från Umeå ska spela i Sundsvall, vad fan? Sundsvall hade inte bra spelningar innan jag flyttade därifrån, inte med så här hög frekvens i alla fall, man fik nöja sig med nån i kvartalet. Nu är det Plector, Graveyard och , ryktesvägen iaf, Imperial State electric nu i höst.

sanna

just nu: Second heartbeat - Avenged Sevenfold



Inrutad smak



Steven Tyler ska tydligen vara med i American Idol, kan bli, hmmm, intressant. Tycker han skulle koncentrera sig lite mer på Aerosmith, så de kunde köra lite bättre spelningar, men han tycker kanske att amerikansk skitTV har högre prioritet.



Köpte en ny jacka idag, har ni förstått att jag gillar rutigt förresten? Har en långskjorta och en väska som är rutiga på samma sätt. Var nog skogshuggare i  ett tidigare liv... eller möjligen leopard... men det får bli ett senare collage.

Good times:)
Tänkte bjuda på en gammal bild, när jag var rödhårig and stuff, men kunde inte öppna den.

sanna

just nu: Things my father said - Black stone cherry

newish shit



Den 28 september släpper Soundgarden nya samlingsskivan Telephantasm, och på den finns en "ny" låt med, Black Rain. Riktigt nice är den, spelades in för Badmotorfinger egentligen, men nu får vi den nu istället.

http://www.soundgardenworld.com/news/2010-08-17/listen-black-rain-and-pre-order-telephantasm?utm_source=Soundgarden+Email+List&utm_campaign=c98ddce772-Telephantasm8_17_2010&utm_medium=email

Bilden tog jag när jag såg Chris Cornell på Peace and Love 2009. Hans egna musik är ju inte riktigt lika bra som  Soundgarden eller Audioslave, men den rösten är alltid värd det.
Bäst på den festivalen var Faith no more, som jag verkligen vill se igen, gärna en egen konsert så de kan köra lite längre. Trodde inte det skulle vara så jävla bra som det var, reunions lyckas så sällan, men fan vad ass de kickade.


sanna

just nu: Black rain - Soundgarden

blaha


Ah, spotify... jag söker på Turbowolf, de undrar om jag menar Turbopolka. Vad fan, ibland önskar man att det kunde följa nån logik, at all.

Var tidig morgon idag, så man är lite trött nu, ovan att gå upp tidigt.
Idag är det en månad kvar tills det att jag fyller år, en vecka kvar till lön och allt ser lite ljusare ut. Jag tror det är för att det håller på att bli höst, andra får höstdepp, jag mår bra av höst. Det är inte lika varmt, inte lika ljus, inte lika mycket insekter, it's all good:) Och viktigast, riktiga konserter.

Fast nån varm dag till vill jag ha, jag har fan inte badat alls i sommar, kör tydligen en vartannat år på det. Förra året började vi i maj redan. Då vi tog det här mästerverket. Saknar mitt Sundsvallsfolk.


/sanna
just nu: Speed on - Wolf

tuesday


Måste boka tvättid. Men det är så tråkigt.
Har inga större problem med att handdiska, som vi diskmaskinslösa måste göra, trots att jag är uppväxt med diskmaskin. Men att ha tvättmaskin i badrummet saknar jag, mycket, hårt och intensivt. Det är vardagslyx för mig.


sanna

så klart

jag kom på det

så never mind


monday

Åkte direkt efter jobbat till Grönan för att se PAIN. De har så många nostalgiband där, fina bokningar. Var ganska kul och se det igen, fast vi såg typ ingenting. Tänk om den lilla scenen bara varit en halvmeter högre, hade varit så bra. Och PAIN som är ett relativt visuellt band ändå tappar på att man inte ser dem eller ens scenen.
Fick dra direkt efter jobbet så hann inte med nån middag, utan det blevc cheeseburgare vid tio, fina matvanor man har.
En bra kamera är nog prio ETT i höst, vill ha bra konserbilder. Får motivera mina nio jobbhelger i rad, just precis, nio!!! med att det blir kamerapengar. har klarat av fyra nu, bara five to go.
.
sanna
.
.
just nu: The big cut - Turbowolf
.
btw har jag bytt webbläsare och nu vägrar bloggen göra hopp mellan raderna, därav punkter. Frustrerande

sunday

Jag kunde inte hålla mig, var tvungen att köpa den. Den är ju så fin, och luktar så gott, skinn, mmm. Den här ny bil-lukten folk pratar om, skit samma, ny väska-lukten är det som gäller. Och 25% rabatt var det iaf.
Har jobbat idag, och myser nu med geisha och datorn.
sanna
just nu: The Brother's cup - Red hot chili peppers

finbesök

Lina var här och jag var ledig så vi gjorde heldag, frukost på balkongen här.
stan sen med shopping, lunchpaus
Cissi var också ledig så hon kom och hängde lite med oss.
Fina skylten jag hittade, var tvungen att ta kort. Den är nästan lika bra som skylten jag hittade i Berlin där det stod "I know i'm ugly but i glow in the dark"
Väl hemma igen, och efter att Lina tagit en tupplur, så gjorde vi middag, och började med förfestandet.
Drickaspel på två. Vi körde högre/lägre och nån, host Lina host, hade blandat lite dåligt, det där var de första fyra korten vi fick.
En väldigt tom tunnelbana in mot stan. Det är farligt för mig att ha kamera när jag dricker, tycker det är alldeles för roligt att posa, så vi körde fotokavalkad.
Fina Lina
Som sagt, poser
Parbilder
Love bites
Ensam hemma
babes goes Black metal
Tur att det inte var så mycket folk på tunnan, men kul hade vi.
Sen var det lite random krogar och hattande fram och tillbaka.
Och mer bilder på oss, men då var ju vi mycket roligare än krogen också.
Idag åkte Lina hem till Sundsvall och jag var tillbaka till jobbet, same old, same old.
sanna
just nu: Siege of power - Napalm death

tuesday

Lina är här så vi hade parmiddag, mys! Middag vid nio eftersom jag slutade efter sju och vi tyckte bakpotatis var en bra idé. Men gott var det.

 

Två röror  till, en featost- och en skinköra.  Och vi har sorbet i frysen, en limoncello och en passionsfrukt, totally awesome. En matdag, imorn har vi shoppingdag.

 

Lina har lärt mig att länka, dataanalfabet som jag är, man lär sig nåt nytt varje dag.

 

sanna


monday

Vi såg de här sötnosarna utanför köksfönstret när jag åt middag. Här flyttar man till storstaden och invaderas av djur, har sett dem här, fyra gånger, räv och kanin. Men inge älg eller björn, får vi iaf behålla i Norrland.

 

Imorn kommer Lina och är här några dagar, så jag städar lite, lägenheten ska få gör att gott första intryck. Vi håller tummarna för sol på onsdag så vi kan bada lite. Och shoppa och dricka daiquiris och gå ut. Frågan är bara var man ska gå... får se vad vi hittar på, nåt kul lär det väl finnas.

 

sanna

 

just nu: the Ricky Gervais show

 

 


fuckin' freezing here

Vår alldeles lagom trevliga lägenhet har blivit besatt av ett fuktmonster ch nu är det jättekallt. Upptäckte just att mina handdukar jag använde igår inte har torkat än, inte heller min jättetunna halsduk, alltordentligt upphängt. Min skinnjacka, som jag kramade ur på vatten igår kommer fan aldrig torka. Och andra sidan så är ju knepet för att torka läder att göra det långsamt... men det här är perhaps a bit to much.

Dör fortfarande lite av Iggy igår, det var så jävla bra, bäst i år, minst. Och det kompromisslösa regnandet gav det en do or die-känsla, amazing. Var nog den fysiska reaktionen på att vara så kall och blöt och ansträngd och lycklig, kunde inte bett om mer.

sanna

just nu: die young Robb Flynn
som jag för övrigt fortfarande inte har på min dator eftersom jag är teknikanalfabet. Nån? hjälp? Den länken fär det. Annars kan ni ju alltid lyssna för att den är bra.

http://www.machinehead1.com/downloads/Die_Young.mp3

så ni gillar Iggy... har ni hört den här search and destroy?

 

Idag var det Sonisphere, och regnet det bara öste ner. Katastrof, men Iggy & the Stooges var värt allt, fan bara Gimme danger var värt allt.

 

Fredrik på tunnan, på väg dit.



Blondinerna på väg till Sonisphere, fräscha innan regnet.



Det började regna när vi var på väg till området, sen fortsatte det. Var lite uppehåll/duggregn under Imperial state electric. Äntligen fick jag se dem, och det var bra, fast måste se snart igen, för de körde inte mina favoritlåtar.



Gulle-Nicke



Värd en till bild



Dubbla trummisar



Sen var det Anthrax, som körde Heaven&Hell som en tribute till Dio. Förstod inte varför, men hela bandet hade likadana tröjor, star wars-motiv.


Sen Slayer som var mycket bättre än på Sweden Rock.



Sen var det Iggy & the Stooges och det var så bra, jag har inte ord. När de körde Gimme Danger fick jag tårar i ögonen, och jag har aldrig gråtit tidigare på en konsert. Helt nyktert.


Han ville ha upp folk på scen och dansa, men jag stod nån rad bak så kom inte fram, bummer. Tur att det gick lite lugnare till än sist jag såg dem, fan farligt att gå på P&L och se dem, jävla poppare som invaderat då.


Regnet ökade bara i styrka, kunde krama ur min skinnjacka efter konserten, helt sjukt, men fan vad det förhöjde konserten. Open up and bleed var jättefin live, bättre än på skiva.


Vattenpöl deluxe, tror jag slänger skorna jag hade, har levt i dem fyra festivaler nu. Och tror inte de överlevde den här, var lerig in till fötterna efteråt.


Såg lite Alice Cooper sen drog vi, var så sjukt blöt, blir fan inte ens så blöt av att bada.


Slitna paret på väg hem. Finast att jag haft den där påsen chips i min väska hela dagen, allt annat var syngsurt, men chipsen var bra:)


Mest sliten, jag eller jackan? Maiden och Mötley fick vara, har ändå sett båda tidigare, och Mötley gillar jag inte ens. I bow down to the Weather Gods. Hem och mat och torkskåp istället.


Så här skitiga var mina fötter, och jag hade två par sockar på mig. Hmm, känns som det är mycket fotbilder i den här bloggen, oftast förklätt som skobilder. Men det är nog för att mina fötter är så pertty.


Hallen efter att vi kommit hem och dumpat lite blöta kläder, som just nu är i torkskåpet i tvättstugan, Linda och jag ska väl masa oss ut och hämta dem snart, sen sova. Jobbar längsta söndagen imorn, 10-18, menpengar!

/sanna

just nu: Gimme Danger - Iggy & the Stooges

rockbloggen goes matbloggen

 

Att vara i stugan innebär grilla, förberedelser till grillspett

 

 

Med fransk potatissalladish. Potatis, fetaost, oliver och massa rödlök.

 

 

Och efterrätt med grillad banan med choklad. bara att skära ett snitt längs med bananen, pilla ner choklad och rulla in i folie. Sen har man dem bara på grillen.

 

sanna

 

just nu: Open up and bleed - Iggy & the Stooges


Weekend

 

Sko-och Machine headnörd som man är, och stolt över det, så kan jag informera om att hela Machine head har donerat skor som sålts på eBay, pengarna till något bra, kommer inte ihåg vad. Robb Flynns rutiga hitop Vans i storlek 45 har sålts för 215 pund. Det är sånt här jag håller koll på eftersom jag inte har något liv. Bilden är från sist jag såg Machine head.

 

Sonispheres förfest imorn alternativt the Cult på Grönan, har lite beslutsångest. Band som jag sett flera gånger och vet är bra, eller band jag aldrig sett, och inte lyssnar på fullt lika mycket, men vore kul att se. Svårt, blir nog impulsbeslut imorn.

 

Sonisphere på lördag alltså, Iggy<3 och Imperial state electric, äntligen. Sist jag såg Iggy var det kaos och hela publikhavet stormar, scenen då. Förhoppningsvis inte lika mycket dödsångest den här gången. Känns bra att det bara är två av banden som spelar jag aldrig sett tidigare, anthrax och warrior soul, sistnämnda kommer jag inte se nu heller.

 

sanna

 

just nu: Your pretty face is going to hell - Iggy & the Stooges


Deströyer is in town

 

Club Deströyer, något av det enda som håller igång musiklivet i Sundsvall, tar dit Graveyard i oktober, måste nästan planera in en hemresa då.

 

Känns överlag som att konserthösten börjar arta sig lite, får inte lika mycket festivalabstinens när jag kan börja planera framåt. Och har fortfarande Sonisphere kvar, med IGGY<3, nästa lördag. Då kommer Linda och Fredrik ner och hänger med oss, kommer bli en kul helg.

Håller nu tummarna för att Taste of chaos-turnén tar sig till Sverige. Disturbed, Papa Roach, Buckcherry och Halestorm. Än så länge har de bara släppt två datum, i Österrike och Luxemburg. Jag vill se Crazy bitch, och dansa, och heta Lzzy som sjunger i Halestorm, på bilden är det hon till vänster. Kurr kurr.

 

 

/sanna

 

just nu: Whiskey neck - Sixty watt shaman

 

 


saturday

Tjejkväll igår. Josse är hundvakt åt den här sötsaken, så vi var där och fick middag.

 

Ada heter hunden, men jag döpte om henne till Myspys, mycket mer lämplig tyckte jag efter nån grogg.

 

Laxpasta, så gott!

 

Jo vi hade kul, fast bristen på kuddkrig kändes lite. Får bli nästa gång det:D

 

Satsade stenhårt på att få med alla brudar på samma bild, och efter många många försök lyckades jag. Det är till att ha långa armar. Och tålmodiga fotoobjekt.

 

Kvällens konstigaste var killen som försökte ta öl från oss, han stod och hängde, snackade lite, kände dissen, tog en öl och försökte springa därifrån. Michan och jag fick hålla fast snubben och fysiskt vålda tillbaka ölen, vad fan?

 

/sanna

 

just nu: Mississippi queen - Raging slab


Sherlock brothers på Göta Källare


Hängde med de här brudarna till Göta Källare i onsdags, Sherlock Brothers skulle ha spelning. Fint att det skulle börja tio, men när vi kommer dit lite senare, eftersom jag glömde min plånbok och det blev lite spring fram och tillbaka, oops, så hade de fortfarande inte öppnat.





Sherlock Brothers





Vi började kvällen med Stawberry daiquiris hos oss så nyktert var det ju inte.

Men snygga var vi!

 

 

/sanna

 

just nu: Losin' your mind - Pride & Glory


RSS 2.0