Är idioti verkligen ett ideal att sträva efter?

Det råder tydligen en hälsohetstrend i Sverige just nu. mmm, Jag vet... 
Har antalet hjärtattacker plötsligt gått ner? Har mängden feta äntligen börjat minska istället för att stiga? Har donken plötsligt inga kunder?
Är det möjligen några som känner sig lite ömma om tårna och runda om magen?
Som känner att det är lite jobbigt att några andra faktiskt lyckas balansera det där med vardag och hälsa.
Som blir lite förbannade över att det gamla sköna idealet med att man ska vräka i sig allt och ändå vara smal börjar ge vika (för då kunde man ju i alla fall få ett rätt av två, right?). När det inte längre är helt okej att ge sig på hälsovådliga bantningstränder för att bli mager, för att idealet inte längre är att man bara ska vara smal. 
För, om man inte kan sitta och ha ångest över att man åt den där tårtbiten på fikarasten, vad ska man då göra? 
Typ vadå, ta tag i sitt jävla liv? Läsa en bok? Inse att det faktiskt finns mer konstruktiva lösningar än hetsbantning och "jag tänker äta massa jävla tårta men jag tänker fan i mig inte njuta och sen ska jag ha ångest och gnälla på facebook"? 
Nej, jag tänkte väl det, så är det ju inte. Det Naturliga är ju att dricka 1,5 liter cola på en kväll, och sen så är man Naturligt smal och snygg, är man inte det så är man Misslyckad. Glöm inte det här nu, det ska vara Naturligt (försök säga det långsamt, ungefär som om du skulle bjuda in nån till Gayhyllan), man ska inte hålla på och förhäva sig med att snobba runt med sallad till maten. Gud nåde om du råkar koppla ihop mat med viktuppgång och utvecklar en ätstörning, det är väldigt oNaturligt. (Lite vanlig hederlig hetsbantning är helt okej dock, blanda inte ihop det med någon form av osund syn på mat...). 
 
Nej men seriöst nu. Det kommer hela tiden forskning på att det är nyttigt att peta i sig lite sallad då och då (ganska ofta till och med), att det är bra att motionera både för skelett, muskler och hjärnstumpen och liksom... Vi har teknologin som gör det möjligt! Det är genomförbart!
Så, om vi har den här informationen om världen, om hur vi kan förbättra våra liv, är det inte då naturligt att vi införlivar det i vår världsbild? I hur vi lever våra liv?
Hur kan det räknas som hets, och vad säger det om våra ideal som de ser ut nu?
 
(The shit i do för att slippa gå ut med återvinningen en stund till)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0